Turvehoidot

100% puhdasta Suomen Luonnon tuottamaa mustaa kultaa. Kiitos Luonnolle! 

Kokemukseni turvesaunasta vei minut tämän mustan kullan syvällisempään maailmaan. Saunan lempeissä löylyissä turveviitta ylläni tunnekokemus oli sanoin kuvaamattoman kokonaisvasvaltainen. Leveän lempeän hymyn lisäksi imunestekierto vilkastui, nukuin syvää unta ja todellakin tunne oli euforinen. En epäröinyt hetkeäkään syventää tietouttani tämän luonnon aarteen äärellä. 
Sydämestäni suosittelen kokeilemaan! Suomen mustaksi kullaksi kutsuttu hoitoturve on noin 5000 - 8000 vuotta vanhaa. Kivikautiseen suojakerrostumaan tiivistyneet luonnonyrtit ovat turpeen rikkaus. Yli 200 vaikuttavaa ainesosaa ovat luonnon tasapainon mukaisessa suhteessa. Kunnioitan! 

Turvehoitojen kontraindikaatiot? Luonnonhartsi allergiselle hoidot eivät sovi. Turvesaunaa ei suositella henkilöille joilla on hoitamaton sydän- ja verenpainetauti tai sydämen tahdistin, mutta pienet paikalliset turvehoidot sopivat hienosti. Turvehoito ei sovellu avohaavoille eikä tulehtuneelle iholle. Syöpä on este turvehoidoille, mutta tervehtyneet voivat nauttia hoidoista. Ihminen on itse itsensä asiantuntija eli tunnet kehomielesi lainalaisuudet diagnoosineen, varmistathan vielä hoitavan lääkärisi suosituksen kroonisen sairauden osilta. 

Hoitoturve ja sen vaikutus 

Lehtosuon hoitoturve on puhdas, hajuton, antibakteerinen ja antiseptinen luonnontuote. Kylpy- ja hoitoturpeena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Turpeen laatu tutkitaan tarkoin laboratoriossa ennen käyttöä hoitoturpeena. Suomessa tutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus. 

2-4 metrin syvyydestä nostettavaan hoitoturpeeseen on vuosituhansien aikana muodostunut erilaisia bioaktiivisia aineita, joihin hoitovaikutus perustuu. Terapeuttiset bioaktiiviset ainesosat ovat humus- ja fulvohapot sekä humiinihapot, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä poistaen kuona-aineita ja vieden sinne kasvilääkintää. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä. 

Hoitotilanteessa turve lämmitetään noin 40-asteiseksi, jolloin se kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Turpeella on siis voimakas imunestekiertoa stimuloiva vaikutus. 
Akuutissa tulehdustilassa hoito tehdään kylmällä turpeella. 

Pitkään jatkuneiden oireiden helpottamiseen suosittelen vähintään yhtä hoitokertaa viikossa 3-5 viikon ajan. Tämän jälkeen voi hoidot tiputtaa, kerran kuussa käynteihin. Annan kotihoito-ohjeita ja työkaluja halutessasi. Terapeuttiset vaikutukset saavutetaan useilla toistoilla. 

Kivikautisista kasveista luonnon valmistama yrttimassa on helpotus moneen vaivaan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Hoitoturpeen säännöllisellä käytöllä saadaan helpotusta jopa yli sataan oireeseen, muun muassa PMS- kuukautis- ja vaihdevuosivaivoihin turvehoito on mainio luontainen hoito. Turpeessa on kortisonimaisia vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien parissa. Hoitoturve kuulastaa, silloittaa ihoa ja on mainio apu kosmeettisen selluliitin vähentämisessä. 
Selluliitti ja turvotus ovat rasvakudokseen jäänyttä nestettä. Miksipä et laittaisi sitä liikenteeseen turvehoidolla. Nesteen ja kuonan poistuminen elimistöstä vähentää kiputiloja ja näin helpottaa monia oireita. Turve sitoo reumatekijöitä ja kuona-aineita, rentouttaa lihaksia, antaa puhtia hormonitoimintaan ja solujen uusiutumiseen, sitä kutsutaan myös luonnon omaksi kipulaastariksi. 

Turvehoidoilla apua ja tukea ainakin 100 eri vaivaan. Tässä muutama: 
-Lihasongelmiin 
-lihasten rentoutukseen 
-Imunestekiertoon ja verenkiertohäiriöihin 
-Reumaattiseen kipuun 
-Kipua ja särkyä aiheuttaviin kehon haasteisiin 
-Erilaisiin tulehdustiloihin (mm. lihastulehdukset, nivelrikko, ”hiirikädet”)
-Vaihdevuosiongelmiin 
-Painonpudotukseen 
-Selluliitin vähennykseen 
-Stressin ja unettomuuden lievitykseen 
-Poistaa kehosta ylimääräistä nestettä sekä epäpuhtauksia

Turpeessa on kortisonimaisia vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien kuten -ihottuman -atopian -psoriasiksen -aknen -hiuspohjan -säärihaavan -vaippaihottuman hoidossa 

Luontainen kortisoni hillitsee tulehdusta, minkä seurauksena oire, kuten koettu kipu, poistuu tai vaimenee merkittävästi.
Kasvohoito turpeella
Huonekylmää hoitoturvetta levitetään paksusti kasvoihin.
Poista ensin iholta meikki ja muut epäpuhtaudet. Levitä paksuhko kerros turvekasvonaamiota kasvoillesi ja halutessasi vielä kaulasi alueelle. Anna naamion vaikuttaa noin 10-15 minuuttia. Kun alat tuntea pientä kiristystä ihollasi (yleensä ensimmäisenä reunoissa, nenän alla ja leualla) poista enimmät turpeet esim. gua sha lastalla. Loput saat helposti pois vedellä huuhtelemalla. Myös kostealla pehmeällä pyyhkeellä tai pumpulilapuilla on kätevä putsata loput turpeet pois. Käsittelyn jälkeen kasvojesi iho ei tarvitse välttämättä mitään muuta käsittelyä.
Kuvassa rakas äitini rentoutuu turvehuntu yllä <3
Iholle levitetty hoitoturve lisää nesteen, lymfan virtausta kohti laskimoa. Turvesaunan jälkeen usea saunoja kertoo tuntevansa kehomielessään kuplivan virtauksen energian. 
Ennen saunaa, saunomisen aikana ja sen jälkeen nautitaan runsaasti vettä nestevajauksen estämiseksi.
Turvesauna on aika ilonen tapahtuma! 
Kotisaunassa turvehuntu ylläni, 2018. 
Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun; Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun.
                                               -Eeva Kilpi  
Hoitomuotoina voidaan käyttää 
Turvesauna - syväpuhdistavat ihosta sisäelimiin saakka
Turvekylpy - Turvepalju
Kirkastavat ja kuulastavat kasvonaamiot
Koko kehon haudehoito - syväpuhdistavat
Käsi- ja jalkahoidot
Paikallishoidot
Hoidon kuvaus
Oliko hoito sitten pieni paikallinen eli vain jalkateriin, harteille tai kyynärvarsiin laitettu turve tai kauttaaltaan keholle laitettu turve, niin toiminta on sama. 

Kehon hoidossa levitetään noin 40-asteinen paksu turve kerros iholle. Hoito alue suojataan kelmulla. Hoidettavat kohdat peitellään turpeella täytetyillä lämpöpakkauksilla, jotta turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti ja lihakset lämpiävät ja pehmenevät ennen hierontakäsittelyä. Saat rentoutua tässä mukavan lämpöisessä "paketissa" vähintään 20 minuuttia. Lämpöhauteen aikana hierotaan pää ja kädet. Kun turvehaude on vaikuttanut, poistetaan enimmät turpeet ja imunestekiertoa vilkastuttava kuivakuppausta. Hoidon jälkeen ei tarvitse mennä suihkuun, sillä loput iholla olevasta turpeesta poistetaan lämpimillä kosteilla pyyhkeillä ja kuorintakintaalla. Ihokuorinnan jälkeen hierotaan joko lempeällä lymfahieronnalla tai lihas- ja nikamalukkoja avaavalla Aaltosen tekniikalla. Lopuksi lihaksia venytetään. Hoidon jälkeen on hyvä juoda vähintään kaksi litraa vettä.
Hoitoturpeen raaka-aineena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta.
Turpeen laatu tutkitaan tarkoin laboratoriossa ennen käyttöä hoitoturpeena. Suomessa tutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus. 
Lehtosuon hoitoturve on pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä. 
Maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5-5,7. 

Tuhkapitoisuus on 6-12 % 
Rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta.
Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.
Bioaktiivisia aineita on keskimäärin: 
Humushappoja 28,50%
Fulvohappoja 10 %
Pektiiniä 0,34%
Hemiselluloosaa 11,7%
Selluloosaa 8,55 %
Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia on 40,96% turpeen kuivapainosta. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä.
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved