Aromaterapia

Aistikas holistinen hoitomuoto, aromaterapia, vei minulta kirjaimellisesti jalat altani. Joogatunnilla diffuserin sumuttamasta vesihöyrystä luonnon valmistaman eteerisen öljyn voimauttava kasvin viisaus syvä sukelsi suoraan ytimeeni. Tässä hetkessä sain syvän kosketuksen kehomieleeni. Tunne oli todella kokonaisvaltainen, sanoisin kaunis. Sydämeni avautui, laajenin kaikkialle ja tunsin valtavan vapauden, onnen ja ilon. Mieleeni nousi lause “elämä kantaa ja luonto on parantavan voiman lähde”. Suhtaudun luontoon ja sen valmistamiin bioaktiivisiin yhdisteisiin suurella kunnioituksella. 

Esimerkiksi yhden luomulaatuisen sitruunaöljytipan valmistamiseen tarvitaan 10 luomusitruunan kuoret. Yhteen tippaan laventeliöljyä on tislattu kottikärryllinen laventelikasvia. Eteeristen öljyjen kanssa sanonta, vähempi on enempi, kannattaa pitää mielessä.

Mikäli sinua kutsuu aromaterapia arkeesi terveyden ja hyvinvoinnin tueksi, niin ota yhteyttä. Säännöllisellä käytöllä saavutetaan terapeuttiset vaikutukset. Sydämestäni ja ylpeänä olen näiden luonnonaarteiden sanansaattajana. Käytössäni on monen eri merkin öljyjä. Tärkeänä näen luonnontuotteiden käytössä aitouden eli tuotteen puhtauden. Soluni kiittävät ja kuplivat luonnon puhtaasta viisaudesta. 

Täydennystä aromaterapauttisiin tuotteisiin feeling verkkokauppa KLIKKAA TÄSTÄ

Olet elämäsi suurin Ruusu
Ruusuöljy

Ruusuöljyt ovat kaikkein kalleimpia aarteita, koska tämä kasvi antaa hyvin vähän haihtuvaa, parantavaa esenssiään. Saadaksesi 1 kg ruusuöljyä tarvitset 5000 kg tuoreita tuoksuvia terälehtiä. 

Eteerinen ruusuöljy on todella korkeavärähteistä. Avaa sydäntä ja puhdistaa maksaa. ‎Ruusun tuoksu tuo henkistä paranemista, tunneperäisiin haavoihin ja sulkeutmiseen lohtua ja auttaa löytämään oman naisellisuuden/ feminiinisyyden värähtelyn voimaa.  
 
* 1 tippaan ruusuöljyä tarvitaan 30 kukan terälehdet
* ruusuöljy on antiseptinen & antireumaattinen  
* kaikki chakrat
* Eri maista kotoisin olevilla öljyillä on erilainen energia: bulgarialainen lohduttaa, turkkilainen ja marokkolainen tuo intohimoa, persialainen sopi lapsille ja hoitaa sisäistä lasta, rosa alba (valkoinen lajike) ilmentää puhtautta ja viattomuutta
Marokkolainen ruusuöljy tuoksuu hyvin aistilliselta ja ilmentää naisellisuutta. Sillä on hyvin syvä sielullinen vaikutus ja se auttaa purkamaan patoutuneita tunteita. Täydellinen vartaloöljy kuukautiskipuihin tai epäsäännöllisiin kuukautisiin. Henkisellä tasolla marokkolainen ruusu auttaa peloissa, sisäisessä rauhattomuudessa, mielialan vaihteluissa sekä depressioissa. Luonnonpuhdas ruusuöljy on myös hyvin ihoa hoitavaa ja sitä voidaan käyttää kaikilla ihotyypeillä. Varsinkin rypyissä sekä iäkkäämmällä iholla suositellaan käytettäväksi. 
 
Bulgarialainen ruusuenergia tukee sinua saattohoidossa, surunkäsittelyssä, kriisitilanteissa, shokissa, tunne-elämän aalloissa ja masennuksessa. Sillä on myös positiivinen vaikutus nukahtamisvaikeuksiin ja nukahtamiseen, hermostuneeen jännitykseen ja päänsärkyyn.‎

”Luonnon ei tarvitse rasittua ollakseen merkittävä. Se on.” -Robert Walser-
Kurkistus aromaterapian maailmaan
 
Ihmiskunta on tuntenut yli 6000 vuotta luonnollisten eteeristen öljyjen ihmeellistä vaikutusta, niiden hoitavia ja puhdistavia ominaisuuksia sekä ainutlaatuisia aromeja.

Aromaterapia ja terveydenhoito on muualla maailmassa yhdistetty perinteisen lääketieteen rinnalle, Keski-Euroopassa jo hyvin tunnettu vaihtoehtohoito laskeutuu pienin askelin myös tänne Suomeen. 

Aromaterapia on osa luontaislääketiedettä, ja on todella monipuolinen hoitomuoto. Aromaterapiassa pyritään ihmisen mielen, psyyken ja kehon tasapainoon. Vaikka aromaterapialla hoidetaan ihmistä ennen kaikkea kokonaisuutena, eteerisiä öljyjä käytetään myös kliinisesti akuuteissa tapauksissa ja oireiden lievittämisessä sekä luontaiskosmeettisiin tarkoituksiin. 

Aromaterapia perustuu hoitomuotona kasvien kemiaan, niiden sisältämiin kemiallisiin ainesosiin. Kasveista, kukista, lehdistä, hedelmien kuorista, pihkasta ja juurista saadaan erilaisilla menetelmillä aromaattisia, tuoksuvia eteerisiä öljyjä, jotka vaikuttavat ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Sopii erinomaisesti monien hoitomuotojen tukihoidoksi.

Terapiatason eteerinen öljy on 100% puhdasta aitoa luonnon tuotetta. Eteerisiä öljyjä kutsutaan myös haihtuviksi öljyiksi. Eteerinen öljy hyvin paljon voimakkaampia kuin tuore tai kuivattu kasvi, sen tähden niiden käytössä tulisi noudattaa aina oikeaa ja turvallista annostusta, niitä tulee kunnioittaa luonnon parantavana aineena. 

Yksi tippa piparminttua vastaa noin 80 kupillista minttuteetä ja pesuvadillinen tuoretta basilikayrttiä vastaa 1 tippaa eteeristä basilikaöljyä. Aromaterapiassa vähempi on enempi.
Aroma tarkoittaa kasvin tuoksua, joka vaikuttaa tunteisiin ja mielialaan. Terapialla taas tarkoitetaan kasvin hoitavia ominaisuuksia.

Eteerisen öljyn tuoksut vaikuttavat vahvasti mieleen, koska ne kulkeutuvat hajuaistin kautta limbiseen järjestelmään, joka säätelee tunteita, viettejä, vaistoja sekä tahdosta riippumattomia toimintoja. Arjessa hyvä ja helppo tapa hyvinvoinnin tueksi.

Öljyjen kemiallisen koostumuksen mukaan ne voivat olla esimerkiksi piristäviä, rauhoittavia, antiseptisia, limaa irrottavia, desinfioivia ja seksuaalisuutta kohottavia. Ne vaikuttavat mm. hormonitoimintaan, edistävät ruoansulatusta, helpottavat kipuja ja lihaskireyksiä, laittavat nesteet virtaamaan ja poistavat selluliittia. 

Mikäli sinulla ei vielä ole diffuuseria, vanhanajan öljylamppu, hanki ihmeessä. Se on helpoin, nopein ja turvallisin tapa arjessa pitää hyvinvointia yllä, puhdistaa ja kosteuttaa huoneilmaa, antaa vastustuskykyä ja virkistää mieltä. Diffuuseri on rakkaus pakkaus. Säännöllisesti käytettynä aromaterapialla on myös tehokkas vaikutus stressin ja unettomuuden hoidossa. Parhaan tuloksen aromaterapiasta saa ennaltaehkäisevänä hoitona. Terapeuttisiin tuloksiin pästään säännöllisyydellä.
 
Aromaterapiaa käytetään myös ihon ja hiusten hoidossa, kodin siivouksessa sekä desinfioinnissa, ruoanlaitossa ja eläinten hoidossa. Eteerisillä öljyillä on helppo laskea kodin kemikaalikuormaa roimasti.

Öljyjen vasta-aineista eli kondraindikaatioista tulee aina olla selvillä. Olethan tietoinen myös sairauksista ja lääkityksistä, yleisestä voinnista ja kokonaistilanteesta öljyjen käytön aikana. 

Huomioi aina öljyjen laimennussuhteet ja käyttömäärät erikseen raskaana olevat ja imettävät, vauvoille, lapsille, vanhuksille ja eläimille. 

Sydämestäni suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen eteerisiä öljyjä tai aromaterapiaa harkitessasi, varsinkin, mikäli sinulla on lääkityksiä, perussairauksia ja tai takana paljon stressiä sekä uupumusta.Hydrosolit eli kukkavedet ovat myös iso osa aromaterapiaa. Kasveja tislataan eteeristen öljyjen saamiseksi, saadaan "sivutuotteena" myös suuri määrä mietoa hydrolaattia eli kasvivettä. Hydrolaatti sisältää kasvin vesiliukoisia ainesosia sekä hyvin pienen määrän eteeristä öljyä. Hydrolaattien käyttö on hyvin turvallista ja hellävaraista aromaterapiaa. Niitä voi hyödyntää esimerkiksi kasvovetenä, erilaisten iho-ongelmien hoidossa sekä mielialan tukena. Hydrolaattien käyttö on hyvä ja turvallinen vaihtoehto vauvoille, raskaana oleville, herkille ihmisille ja eläimille.
Koulutuksissa ja hoidoissa käytän feeling-luomulaatuisia terapiatason öljyjä. Tutustu verkkokaupan kautta tuotteisiin ja otathan yhteyttä, mikäli tarvitset apua. Saat tuotteet kotiisi kera laskun. Tilaus ei sido eikä velvoita sinua mihinkään. Verkkokaupassa asioidessasi käytä aromaneuvoja numeroani 20107167
https://www.feeling.fi/
Kasviöljyt sisältävät runsaasti ihoa ravitsevia välttämättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, valkuaisaineita, ikääntymistä hidastavia antioksidantteja ja muita arvokkaita ravintoaineita, joten nekin hoitavat ihoa ja hiuksia. Pohjaöljyinä voi olla tuoksuton kasviöljy, kuten auringonkukkaöljy. Kylmäpuristettu kasviöljy, ja mielummin luomutuotteena tai orgaanisesti tai biodynaamisesti valmistettu, josta iho saa suuren hyödyn, koska kaviöljyssä on erittäin paljon B- ja E-vitamiineja. 
Kaviöljyt ovat vaaleita ja osa kevyitä ja miedosti tuoksuvia. 
*Makeamanteliöljy - pehmentää ihoa - tekee hyvää herkälle, kuivalle ja ryppyiselle iholle, yksi suosituimpia ihonhoitoöljyjä 
*Aprikoosi- ja persikkaöljy - keveitä helposti imeytyviä joilla on miellyttävä tuoksu - sopii kaikille ihotyypeille, suuri ravintoarvo. Rauhoittaa ja pehmentää joten sopii ohuelle, kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. 
*Rypälesiemenöljy - erittäin puhdas ja kevyt jossa on paljon monityydyttyneitä rasvahappoja, imeytyy hyvin - sopii nuorelle iholle, suositellaan finni/akne käsittelyyn 
*Auringonkukkaöljy - sisältää paljon A-, B-, D- ja E-vitamiinia ja mineraaleja. Levittyy ja imeytyy hyvin * Kookosöljy - sopii lähes kaikille ihotyypeille, sopii hyvin vartalon kostutukseen, joillain saattaa tukkia ihohuokosia 
*Jojoba - ei ole öljy vaan nestemäinen vaha, sekoitetaan enintään 10% johonkin perusöljyyn - sopii ihottumiin, hiusöljyjen perustaksi ja kuivan ihon hoitoon 
*Avocadoöljy - sisältää mm. D-, E- ja B5-vitamiineja jotka ovat hyviä ihovaivoihin, tätä kannattaa sekoittaa 5-10% johonkin toiseen perusöljyyn - Edistää vaurioituneen ihon paranemista ja sopii ikääntyvälle iholle 
*Soijaöljy - erittäin ravitseva ja nopeasti imeytyvä - sopii finni/akne hierontaan, edullista ja monikäyttöistä, satsaa hyvään laatuun 
*Ruusunmarjaöljy – oranssinpunine öljy sisältää välttämättömiä rasvahappoja, antioksidantteja ja A-vitamiinihappoja, jotka suojelevat solukalvojen terveyttä ja uudistavat ihokudosta. Soveltuu hyvin arpien, raskausarpien, ryppyjen ja pigmenttimuutosten hoitoon. Lisäksi rauhoittaa auringonpolttamia ja lisää ihon joustavuutta. *Oliiviöljy – Oliivipuun kovista, raaoista hedelmistä kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy sopii parhaiten kotona käytettäviin aromaterapeuttisiin öljyihin, mutta extra-neitsytoliiviöljy käy hyvin sekin. Hedelmäinen tuoksu, sisältävät ihoa ravitsevaa alfalinoleenihappoa(ALA), joka on välttämätön rasvahappo. 
*Vehnäalkioöljy – on paksua, keltaisen oranssia ja vahvan tuoksuista. Se ei sovellu ainoaksi pohjaöljyksi, mutta voit käyttää sitä tilkan hierontaöljyy, sillä se tehostaa imeytyvyyttä ja hoitaa ja korjaa ihoa. Sen sisältämien A,- E,- ja D, vitamiinien uskotaan lisäävän öljysekoitusten säilyvyyttä. Sopii kaikille ihotyypeille. Hoitaa erityisesti palovammoja, arpia ja raskausarpia. 
*Macadamiapähkinäöljy – Tämä pehmeä, kirkkaan kullankeltainen öljy sisältää palmitoleiinihappoa. Se on välttämätön rasvahappo, jota on luonnollisesti ihon kehittämässä talissa. Se on siis ihon kaltaista, erittäin kosteuttavaa, pehmentävää ja rauhoittavaa. *Jättihelokkiöljy – Vaalean kullankeltainen ravitseva öljy sopii aromaterapeuttisiin öljyihin, joilla palautetaan ihon joustavuus, vauhditetaan solujen uudistumista, kosteutetaan ihoa ja hoidetaan psoriasista ja ekseemaa.
Turvallisuus on kaiken pohja
Eteeristen öljyjen annostelu ja laimentaminen Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja eikä niitä suositella käytettävän iholla laimentamattomina, ne tulee aina lisätä pohjaöljyyn/kantaöljyyn asianmukaisesti. 

0,5 % laimennos = 1 tippa eteeristä öljyä per 10 ml kasviöljyä Pikkulapset, vanhukset, herkät ihmiset, allergikot, psykosomaattiset ja psyykkiset vaivat

1 % laimennos = 2 tippaa eteeristä öljyä per 10 ml kasviöljyä Yli kolmevuotiaat lapset, vartalo- ja hierontaöljyt päivittäisessä käytössä

2 % laimennos = 4 tippaa eteeristä öljyä per 10 ml kasviöljyä Aikuiset, vartalo- ja hierontaöljyt päivittäisessä käytössä

3 % laimennos = 6 tippaa eteeristä öljyä per 10 ml kasviöljyä Aikuiset, kivun hoito (paikallisesti ihoon hierottuna). Ei jatkuvaan käyttöön.


Tiede on tapa tutkia ja tällä tavoin tuoda jotain todellisuutta esille. Tutkivan inhimillisen ihmisen löydöksiä:

Itävallassa tehty tutkimus -19, jossa sairaalan potilashuoneet tuoksutettiin aidoilla, luonnollisilla sitruunan ja hopeakuusen eteerisillä öljyillä. Kahden seuraavan tunnin aikana bakteerien ja sienten keskimääräinen pitoisuus ilmassa laski noin 40 - 60%

Ahdistuksessa

Hengitysteissä 

Ajankohtaista COVID 19 Corona-virusinfektiolle
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved