Naurun vapauttava voima

Leikkisyys ja ilo - Mielikehoasi lämmittävää ja rentouttavaa

Sydänyhteys ja ainutlaatuinen sinä


Suoritamme monia asioita järjen kautta ja kirjasta oppimalla. Kehomieliyhteydessä ja sydäntietoisuudessa jos tahdot päästä oman naurun ilon ja valon lähteelle, sinun on itse oltava tuo nauru, ilo ja valo. Naurua kannattaa kokeilla juuri silloin kun nauraminen on jostakin syystä loppunut. 

Miltä se tuntuu? Miltä se tuntuu, kun kaikki tunteet virtaavat läpi kehomielen sydänjuurista saakka? 

Tunteet tekevät meistä juuri niitä ihmisiä keitä me olemme. Nauru on rakkautta omaa ainutlaatuisuuttamme kohtaan, joten uskalletaan nauraa sydänjuuriamme myöten. Pistetään raajat heilumaan, solut kuplimaan ja atomit kimpoilemaan. 

Naura sielusisyvyydestä
Naura räkänä
Naura lörönä
Naura sydämesi kyllyydestä
Naura juuristasi latvaan saakka

Kaikenlaiset ihmiset voivat nauraa yhdessä ilman mitään syytä, samaa kieltä tai yhtään mitään yhdistäviä asioita. Ei tarvitse muistaa yhtään vitsiä, eikä tarvitse olla samanlainen huumorintaju voidakseen nauraa. Nauruun suhtaudutaan kuten liikkumiseenkin, aletaan vain nauraa. Nauruharjoitteiden avulla teeskennellään naurua, ja kun ollaan katsekontaktissa toisten kanssa, tekonauru muuttuu helposti aidoksi nauruksi. Tieteellisesti on todistettu, että kehomme ei tunnista eroa nauretaanko aitoa vai tekonaurua. Nauru on loistava keino vapauttaa kehomieltä lukoista ja päästä lähemmäs tutkimaan omaa tunnemaailmaa. Nauru on fyysistä- ja henkistä luonnollista itsensä hoitamista lapsenmielisesti hetkeen heittäytyen. Annetaan stressihormonille eli kortisolille kutia ja nostetaan hyvänolon hormonin eli endorfiinin tuotantoa. Endorfiinitasot kohoavat jopa silloin, kun odotamme naurua eli odota ilolla. Nauraminen rentouttaa, tehostaa hengitystä, nostaa kipukynnystä ja vapauttaa luovuutta. Nauru poistaa häpeää ja arkuutta sekä sillä on ihana sosiaalisesti yhdistävä vaikutus. Sinun ei tarvitse osata mitään asanoita, temppuja tai hengitystekniikoita. 


”Niin pian kuin ihmisen sisimpään syttyy valo, ei hänen ympärillään enää ole yötä, niin pian kuin hänen olemuksensa tyyntyy, asettuu maailmankaikkeuden myrsky, ja luonnon taistelevat voimat saavat rauhan pysyvien rajojen piirissä.” – Friedrich Schiller

Naurun parantavia vaikutuksia

*alentaa stressihormonin tasoa
*vapauttaa hyvänolon hormoneja
*vahvistaa immuunipuolustusta
*tekee hyvää sydän- ja verenkiertoelimistölle (1min naurua vastaa 10min liikuntasuoritusta)
*lisää aineenvaihduntaa

 Muistetaan juoda puhdasta vettä! 

*avaa keuhkojen ja rintakehän aluetta
*avaa meitä sekä fyysisesti että henkisesti
*lisää meissä aikuisissa lapsenmielistä leikkisyyttä, sosiaaliset taidot sekä tunneäly kasvaa
*antaa kehomielellesi luvan päästää irti
*naurujoogan jälkeen voi olla paljon helpompaa olla paikoillaan


Tiede on tapa tutkia ja tällä tavoin tuoda jotain todellisuutta esille. Tutkivan inhimillisen ihmisen löydöksiä
Henna-Riikka Tiri
Kysy lisää - ota yhteyttä
henna-riikka(at)outlook.com
p. 040 7066537 
Y- Tunnus: 2913269-9 

Sivusto by Henna-Riikka
(c)2020, All Rights Reserved

Sisäisen Rauhan tilan saavuttamiseksi tarvitsemme tietoisuutta voimavaroiksemme.
Toimintani ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Toimintani ei pois sulje lääketieteellistä hoitoa tai terapiaa. Käännythän lääkärin puoleen, mikäli on sille tarvetta. 
Vakuutathan itse itsesi kaikkiin tapahtumiin.   
Toimintani on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.